Cultuurpassen bij de Voedselbank

Als klant van de voedselbank kunnen u en uw gezinsleden gebruikmaken van een eigen cultuurpas. Hiermee heeft u gratis toegang tot musea, bioscopen en andere culturele instellingen in Utrecht.

De pas krijgt u van de coördinator van uw voedselbank. Daar zitten ook een brief en folder met meer informatie bij. Welke partijen meedoen leest u in deze folder.

Zien we u snel in een van de Utrechtse musea of filmhuizen? Wij wensen u heel veel plezier met uw pas.

Kom en geniet van de volgende uitjes

In onze nieuwsbrief van augustus vind je meer informatie over deelnemende organisaties. Hier onder vind je een kleine selectie uit het aanbod. 

Film: Knor

Hier gaat de film over: Voor haar negende verjaardag krijgt Babs van haar opa uit Amerika het varkentje Knor cadeau. Haar ouders zijn daar niet zo blij mee. Alleen als Knor een puppycursus volgt, mag Babs het varkentje houden. Maar dan blijkt opa stiekem andere plannen te hebben met Knor. Hij doet mee met de worstenwedstrijd van de Vereniging voor Vleeswaren van Verse Varkens.

Voor kinderen vanaf 6 jaar. Als de film niet meer draait, kijk hier voor een andere leuke kinderfilm. Let op: Cultuurpashouders kunnen op maandag tot en met donderdag naar de film.

Expeditie Posttrein

Hoe komt de post op zijn bestemming? Heel veel jaren was de trein heel belangrijk om brieven en pakketjes op de juiste plek te krijgen. Die treinen reden vaak ’s nachts. 25 jaar geleden, op 16 mei 1997, gebeurde dit voor het laatst. In het Spoorwegmuseum kun je tot 27 november ontdekken hoe de Posttrein werkte. Natuurlijk zijn er prachtige posttreinen te bewonderen. Je kunt verdwenen pakketjes zoeken. Sorteren van post hoort er ook bij. Er zijn prijzen te winnen.

Voor kinderen van 4-12 jaar. Tot 27 november 2022.

Film: Coppelia

Deze fantasiefilm is een verrassende mix van animatie, live-action, ballet en muziek. De film vertelt het verhaal van een dorpje dat opgeschrikt wordt door de komst van de gemene Dr. Coppelius.

Voor kinderen vanaf 6 jaar. Als de film niet meer draait, kijk hier voor een andere leuke kinderfilm. Let op: Cultuurpashouders kunnen maandag tot en met donderdag naar de film.