Cultuurpassen bij de Voedselbank

Als klant van de voedselbank kunnen u en uw gezinsleden gebruikmaken van een eigen cultuurpas. Hiermee heeft u gratis toegang tot musea, bioscopen en andere culturele instellingen in Utrecht.

Vanaf 19 juli 2021 krijgt u de pas uitgereikt door de coördinator van uw voedselbank. Daar zitten ook een brief en folder met meer informatie bij. Welke partijen meedoen leest u in deze folder.

Zien we u snel in een van de Utrechtse musea of filmhuizen? Wij wensen u heel veel plezier met uw pas.

Kom en geniet van de volgende uitjes

In onze nieuwsbrief van oktober vind je meer informatie over deelnemende organisaties. Hier onder vind je een kleine selectie uit het aanbod. 

Het Utrechts Archief

Er is een speciale tentoonstelling over het studentenleven in Utrecht: ‘In de tentoonstelling laten foto’s, films, kostuums en persoonlijke verhalen uit de periode 1901 – 1961 u zien hoe de universiteit, studenten en inwoners van Utrecht samen uitbundig feest vierden.’

Kijk hier voor meer informatie over de tentoonstelling. 

Stadsschouwburg Utrecht

Ivo van Hove bewerkt het aangrijpende ‘Wie heeft mijn vader vermoord’ van de Franse sterauteur Ëdouard Louis tot een monoloog voor Hans Kesting,.

Als er op de dag zelf nog kaarten beschikbaar zijn, kun je deze reserveren, klik hier.

Museum Hoge Woerd

Je gaat met de hele familie op pad om voorwerpen van de archeoloog Bastiaan Baggerman op te speuren, Bastiaan verbaast zich elke keer weer over de bijzondere voorwerpen die in het veld opgegraven zijn. “Wat zonde dat deze niet door iedereen te bewonderen zijn!”. Hij heeft ze daarom in het Museum een mooi plekje, gegeven. Welke schat heeft Bastiaan daar in een geheim kistje voor jullie achtergelaten?

Maximaal 6 personen per gezelschap. Deze activiteit is geschikt voor kinderen in de leeftijd 4 tot 12 jaar, maar zeker bedoeld voor de gehele familie. Klik hier voor meer info.