Geld doneren

Behalve voedsel kunnen we ook financiële donaties heel goed gebruiken. Doneren kan op rekeningnummer: NL34TRIO0338521569 t.n.v. Stichting Voedselbank Utrecht. Onze BIC is TRIONL2U. 

Naast een bankoverschrijving kun je ook doneren via iDeal, onze facebook, Benevity Causus Platform en Ik Fiets voor het goede doel

Doneer direct

Je kunt ons helpen met een donatie. Die donatie kan eenmalig zijn, of structureel. Bij een structurele donatie is het invullen van een mailadres vereist. Dat geldt niet voor een eenmalige donatie. Voor het annuleren van een structurele donatie kunt u een bericht sturen naar ons ICT team.

Let op: transacties van donaties lopen via onze partner Mollie. Deze hanteert verschillende bankrekeningnummers voor zowel eenmalige als structurele donaties.

Bedrag

Goed geld

Met je donatie maak je het mogelijk dat de voedselbank voldoende eten in de pakketten stopt. Behalve het kopen van voedsel heeft de voedselbank ook te maken met vaste lasten. Dat zijn bijvoorbeeld huur, benzine of verzekeringen. Verder doen we investeringen in onze operatie, zoals de aanschaf van transportmiddelen, koelboxen en voedselkratten.

Acties

Behalve een directe donatie, kunt u ook een actie organiseren. Denk aan een sponsoractie met uw bedrijf, kerk of familie. Regelmatig organiseren clubs of bedrijven voor ons een inzamelingsactie door zelf boodschappen in te zamelen. Soms houden organisaties voor ons een supermarktactie, waarbij ze mensen vragen wat extra boodschappen te doen voor de voedselbank. Een leuk activiteit voor het team, met mooi resultaat voor mede-Utrechters. Voor meer informatie over dit soort initiatieven kunt je contact met ons opnemen. 

Schenken met belastingvoordeel? Wij zijn ANBI!

Stichting Voedselbank Utrecht is een ANBI aangemerkte stichting. Dat betekent dat je voor je donatie giftenaftrek krijgt bij je inkomstenbelasting. De voedselbank zelf hoeft hierdoor ook geen schenkbelasting en erfbelasting te betalen. Je bijdrage komt dus voor 100% bij ons terecht.

Je krijgt ook belastingvoordeel als je een donatie vastlegt in een schenkingsovereenkomst. Daarvoor is een vast bedrag nodig over een periode van vijf jaar of langer. Een schenkingsovereenkomst kun je downloaden bij de Belastingdienst. De ingevulde versie kun je ter tekening opsturen naar onze penningmeester. Na ondertekening mag je periodieke giften in je aangifte inkomstenbelasting volledig aftrekken.

Ons RSIN / fiscaal nummer is 8571 87 016.