Geld doneren

Behalve voedsel kunnen we ook financiële donaties heel goed gebruiken. Doneren kan op rekeningnummer: NL34TRIO0338521569 t.n.v. Stichting Voedselbank Utrecht

Doneer direct

Naam*

Bedrag €*Goed geld

Met uw donatie maakt u het mogelijk dat de voedselbank voldoende eten in de pakketten stopt. Behalve het kopen van voedsel heeft de voedselbank ook te maken met vaste lasten. Dat zijn bijvoorbeeld huur, benzine of verzekeringen. Verder doen we investeringen in onze operatie, zoals de aanschaf van transportmiddelen, koelboxen en voedselkratten.

Acties

Behalve een directe donatie, kunt u ook een actie organiseren. Denk aan een sponsoractie met uw bedrijf, kerk of familie. Regelmatig organiseren clubs of bedrijven voor ons een inzamelingsactie door zelf boodschappen in te zamelen. Soms houden organisaties voor ons een supermarktactie, waarbij ze mensen vragen wat extra boodschappen te doen voor de voedselbank. Een leuk activiteit voor het team, met mooi resultaat voor mede-Utrechters. Voor meer informatie over dit soort initiatieven kunt u contact opnemen met [vrijwilliger winkelacties?].

Schenken met belastingvoordeel? Wij zijn ANBI!

Stichting Voedselbank Utrecht is een ANBI aangemerkte stichting. Dat betekent dat u voor uw donatie giftenaftrek krijgt bij uw inkomstenbelasting. De voedselbank zelf hoeft hierdoor ook geen schenkbelasting en erfbelasting te betalen. Uw bijdrage komt dus voor 100% bij ons terecht.

U krijgt ook belastingvoordeel als u een donatie vastlegt in een schenkingsovereenkomst. Daarvoor is een vast bedrag nodig over een periode van vijf jaar of langer. Een schenkingsovereenkomst kunt u downloaden bij de Belastingdienst. De ingevulde versie kunt u ter tekening opsturen naar onze penningmeester. Na ondertekening mag u periodieke giften in uw aangifte inkomstenbelasting volledig aftrekken.

Ons RSIN / fiscaal nummer is 8571 87 016.